Placinta cu rosii

Printeaza

O reteta delicioasa de placinta cu rosii, faina, unt, ou, apa, sare, dovlecel, ceapa, lapte, piper.

Ingrediente aluat:Placinta cu rosii

  • 200 g făină
  • 90 g unt
  • 1 gălbenuş
  • 20 ml apă
  • sare

Ingrediente umplutură:

  • 2 roşii bine coapte
  • 1 dovlecel
  • 1 ceapă
  • 50 g unt
  • 4 ouă
  • 100 ml lapte
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Pentru aluat se amestecă făina cu untul într-un bol, cu ajutorul mâinilor. După ce s-au amestecat, se adaugă gălbenuşul şi apa.

Se amestecă şi se frământă bine până ce aluatul nu se mai lipeşte de mână. Se acoperă cu folie alimentară şi se dă la frigider pentru o oră.

In untul topit se înmoaie ceapa şi apoi se adaugă roşiile tăiate cuburi şi do­vleceii tăiaţi în rondele sau cuburi mici. Se sărează, se piperează şi se lasă pe foc timp de 10 minute.

Apoi se lasă să se răcorească.

Ouăle bătute ca pentru omletă se amestecă cu laptele şi apoi cu legumele. Aluatul se întinde şi se pune apoi într-o cratiţă cu pereţi înalţi sau într-o tavă rotundă de tort fără pereţi detaşabili.

Aluatul trebuie să se întindă şi pe pereţii vasului. Se toarnă umplutura de legume şi ouă cu lapte şi se dă la cuptor pentru 30 de minute.

Se lasă apoi 10 minute să se răcească în tavă înainte de a o tăia. Poţi pune şi frunze de busuioc deasupra.

Placinta cu rosii

Placinta cu rosii

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.