Placinta cu pui si jambon

Printeaza

O reteta delicioasa de placinta cu piept de pui, jambon, faina, oua, drojdie, ulei, sare, ceapa, smantana, cimbru, tarhon si piper.Placinta cu pui si jambon

Ingrediente:

  • 500 g făină
  • l ou
  • 100 ml ulei
  • 1 cub drojdie
  • apă caldă
  • sare

Ingrediente umplutura:

  • piept de pui
  • 100 g jambon
  • 2 legături de ceapă
  • 400 ml smântână
  • 3 ouă
  • 1 fir de cimbru
  • tarhon
  • pătrunjel tocat
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Amesteci toate ingredientele enumerate şi adaugi apa caldă cât să-ţi iasă un aluat moale pe care îl laşi să se odihnească la cald. Intre timp, tai car­nea cubuleţe şi jambonul fâşii şi le căleşti împreu­nă până se rumenesc.

Amesteci ouăle cu smântâna, cimbrul, verdeaţa tocată, potriveşti de sare şi piper după gust şi adaugi carnea rumenită. Intinzi 2/3 din aluat într-un vas adânc uns cu ulei, torni compoziţia de carne şi smântână.

Intinzi aluatul rămas şi îl tai fâşii pe care le aşezi în gratii peste plăcin­tă. O coci la foc potrivit, 45-50 de minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.