Plăcintă cu pui şi ceapă roşie

Printeaza

Plăcintă cu pui şi ceapă roşie din: aluat, piept de pui, ceapa rosie, cimbru verde, ulei de masline, oregano, sare si piper.

Ingrediente:Placinta_cu_pui_si_ceapa_rosie

  • 500 g aluat foitaj
  • 400 g piept de pui
  • 5 cepe rosii
  • 5-6 fire de cimbru verde
  • 50 ml ulei de masline
  • 1 lingurita oregano
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţaţi pieptul de pui de pieliţe şi tendoane, spălaţi-l, scurgeţi-l de apă şi ştergeţi-l. încingeţi într-o tigaie uleiul de măsline şi prăjiţi pieptul de pui tăiat în feliuţe până când începe să se rumenească puţin, apoi scoateţi feliuţele pe şerveţele şi păstraţi-le acoperite la cald. Curăţaţi cepele, spălaţi-le, tăiaţi-le julienne şi căliţi-le în 2-3 linguri ulei.

Puneţi jumătate din aluatul foitaj într-o tavă stropită cu apă. Puneţi pe aluat feliuţele de piept de pui, presăraţi-le cu cimbru tocat mărunt amestecat cu oregano şi deasupra puneţi ceapa că­lită. Presăraţi cu sare şi piper. Acoperiţi totul cu aluatul rămas şi presaţi bine pe margini.

Ungeţi plăcinta cu ou bătut şi înţepaţi-o din loc în loc. Puneţi tava în cuptorul încins şi coaceti la foc potrivit, circa 40-45 de minute.

Plăcintă cu pui şi ceapă roşie

Placinta_cu_pui_si_ceapa_rosie

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.