Plăcintă cu praz

Printeaza

Plăcintă cu praz din: foi de placinta, oua, seminte de chimen, branza telemea, praz, spanac, patrunjel, unt, nucsoara, ulei de masline, sare, piper, rosii si usturoi.

Ingrediente:Placinta_cu_praz

  • un pachet foi de placinta din comenrt
  • 3 oua
  • o lingurita cu seminte de chimen
  • 400 g branza tleemea
  • doua fire praz
  • 300 g spanac
  • patrunjel
  • 80 g unt
  • 3 g nucsoara
  • 100 ml ulei de masline
  • sare
  • piper
  • rosii
  • usturoi

 

Mod de preparare:

Prazul se curăţă, se spală şi se taie rondele. Spanacul se spală, se toacă mărunt şi se pune lângă praz. Uleiul de măsline se încinge într-o cratiţă, se căleşte prazul cinci minute, se adaugă puţină apă şi se fierbe zece minute. Se adaugă spanacul, se condimentează şi se lasă să se înmoaie cinci minute.

Se pune totul într-o strecurătoare şi se lasă la răcit. Brânza telemea se spală, se sfărâmă cu o furculiţă şi se pune într-un bol. Se adaugă legumele călite reci, ouăle, sarea, piperul, chimenul şi nucşoara. Se presară pătrunjelul tocat şi se amestecă totul. Foile de plăcintă se ung cu unt topit şi se suprapun câte trei.

Se aşază o parte într-o tavă unsă cu unt, se toarnă deasupra puţină compoziţie, se pun iar foi şi tot aşa până se termină compoziţia, ultimul strat fiind de foi. Se ung cu unt, se presară chi­men şi se coace plăcinta la foc mediu până devine aurie.

Se serveste calda sau rece, simpla sau cu o salata de rosii cu usturoi si patrunjel.

Plăcintă cu praz

Placinta_cu_praz

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.