Placinta cu piept de pui

Printeaza

O reteta delicioasa de placinta cu: piept de pui, ceapa, foi de placinta, ciuperci, rosii, ulei, oua, smantana, rozmarin, unt, sare, piper

Ingrediente:

  • 1 kg piept de pui
  • 2 cepe
  • 1 pachet foi de plăcintă
  • 500 g ciuperci champignon
  • 2 roşii
  • 3 linguri ulei
  • 4 ouă
  • 1 lingură smântână
  • 1 linguriţă rozmarin uscat
  • 50 g unt topit
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Tai pieptul de pui cubuleţe foarte mici şi le prăjeşti în uleiul încins. Scoţi cu o paletă carnea şi o pui într-un castron. In ule­iul în care ai prăjit carnea, că­leşti ceapa şi ciupercile tocate mărunt. Laşi pe foc până sca­de zeama lăsată de ciuperci şi pui roşiile tăiate cuburi. Laşi do­uă minute, dai deoparte, laşi să se răcească şi pui totul peste pieptul de pui.

Adaugi peste pui si legume trei ouă, smântână, rozma­rinul, sare şi piper, după gust, şi amesteci bine. lei 3-4 foi de plă­cintă dezgheţate, le ungi cu unt topit, pui din compoziţia cu pui şi ciuperci, întinzi pe jumătate de suprafaţă şi rulezi. Aşezi rulada pe o tavă unsă cu puţin unt topit. Prepari la fel încă două rulade.

Le ungi cu ou bătut cu puţină apă şi introduci tava la cuptor până se rumenesc fru­mos. Laşi să se răcească, le tai bucăţi şi serveşti.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Sa-mi opresti si mie din placinta asta!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.