Placinta cu piept de pui si ceapa verde

Printeaza

Placinta cu piept de pui si ceapa verde din: faina, ulei, sare, oua, piept de pui, ceapa, smantana, patrunjel, cimbru, ulei, sare, piper.

Ingrediente:Placinta cu piept de pui si ceapa verde

Pentru aluat:

  • 300 g făină
  • 5 linguri ulei
  • 1/2 linguriţă sare
  • un ou
  • 4 linguri apă rece

Pentru umplutură:

  • un piept de pui
  • o ceapă
  • o legătură ceapă verde
  • 3 ouă
  • 2 linguri smântână
  • o legătură pătrunjel
  • cimbru
  • 5 linguri ulei
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, se amestecă şi se frământă ingredientele.

Carnea se toacă, iar ceapa se taie mărunt. Se căleşte ceapa în ulei. Se presară cu sare şi piper şi apoi se adaugă carnea.

Când s-a rumenit carnea, se trage de pe foc, se pun cimbrul şi pătrunjelul, mărunţite, două ouă bătute şi smântână.

Se împarte aluatul în două părţi inegale. Cea mare se întinde inclusiv pe pereţii vasului, se pune umplutura, se acoperă cu cea de-a doua foaie întinsă.

Se unge cu oul rămas, apoi se coace 30 de minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.