Placinta cu peste

Printeaza

Placinta cu peste

Placinta cu peste din: faina, ulei, apa minerala, sare, peste, ceapa, paine, otet, piper, marar.

Ingrediente :

  • 3 căni făină
  • 1 cană ulei
  • 1 cană apă minerală
  • sare

Ingrediente umplutură:

  • 1 kg peşte congelat sau proaspăt
  • 2 cepe
  • 1-2 felii de pâine
  • 2 linguri făină
  • 1 lingură oţet
  • sare
  • piper
  • 1 legătură mărar

 

Mod de preparare:

Amesteci uleiul cu apa minerală, adaugi făina, un praf de sare şi frămânţi aluatul până devine elastic. Il laşi să se odihnească 30 de minute, acoperit cu un prosop curat. în acest timp prepari umplutura : fierbi peştele în apă cu oţet, îl laşi să se răcească, apoi îi scoţi pieliţa şi oasele.

Cureţi ceapa, o tai mărunt şi o căleşti în ulei. Treci prin maşina de tocat peştele, ceapa călită şi pâinea înmuiată şi presată bine.

Rumeneşti făina în ulei, stingi cu 300 ml apă şi fierbi sosul până se îngroaşă. La sfârşit, pui sare şi piper după gust şi împreună cu mărarul tocat îl adaugi în compoziţia de peşte.

Impărţi aluatul în 2 părţi şi întinzi din fiecare câte o foaie. Intr-o tavă unsă cu margarină, tapetată cu făină, aşezi o foaie, o înţepi cu furculiţa, pui compoziţia de peşte şi întinzi a doua foaie pe care o înţepi cu furculiţa.

Dai plăcinta la cuptor, la foc domol pentru 40 de minute. Când e gata o acoperi cu un prosop, o laşi să se răcească şi apoi o tai.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.