Placinta cu peste si mirodenii

Printeaza

O reteta savuroasa de Placinta cu peste si mirodenii din: urda, coaja de lamaie, capere, hrean, marar, ceapa verde, peste alb afumat, foi de placinta, pesmet, file de peste si ou.

Ingrediente:Placinta_cu_peste_si_mirodenii

  • 250 g urda
  • coaja de la 2 lamai
  • 2 linguri capere in saramura, scurse si tocate
  • 1 lingura hrean ras
  • 1 legatura marar, tocat
  • 1-2 fire ceapa verde, tocata
  • 125 g peste alb afumat
  • 2 x 500 g pachete cu foi de placinta gata preparate
  • 25 g pesmet
  • 1 kg file de peste (cod, macrou)
  • 1 ou, batut

 

Mod de preparare:

Intr-un castron, amesteca urda, coaja de lamaie, caperele, hreanul, mararul si ceapa.

Adauga pestele afumat, amesteca si asezoneaza. Intinde pe o suprafata pudrata cu faina un pachet cu foi de placinta, astfel incat sa rezulte un dreptunghi mai mare cu cca 5 cm decat fileul de peste, si cu o grosime de cca 5 mm.

Pune aluatul pe o tava de copt tapetata, presara pesmet in mijloc si asaza un fileu de peste in mijloc. Asezoneaza.

Intinde amestecul de urda peste peste si acopera cu celalalt fileu. Intinde celalalt pachet de foi de placinta, astfel incat sa fie cu cca 10 cm mai lat decat primul.

Unge marginile cu ou. Pune a doua foaie de aluat deasupra fileului si preseaza usor. Prinde marginile foii de aluat.

Din resturile de aluat modeleaza stelute si pune-le deasupra. Unge cu ou si tine la rece o ora.

Incalzeste cuptorul la 6/200°C. Coace 35-40 min. Lasa sa stea 10 min inainte de a o taia.

Placinta cu peste si mirodenii

Placinta_cu_peste_si_mirodenii

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.