Placinta cu peste (merluciu)

Printeaza

O reteta de placinta cu peste din: merluciu, usturoi verde, marar, unt, ulei, ceapa, telina, cartofi, ou, sare si piper.

Ingrediente:Placinta cu peste (merluciu)

  • 1 kg merluciu
  • 1 legatura usturoi verde
  • 1 legatura marar verde
  • 2 linguri unt
  • 4 linguri ulei
  • 2 cepe
  • 1 telina
  • 800 g cartofi
  • 1 ou
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţati cartofii, tăiaţi-i în jumătăţi, puneţi-i la fiert în apă cu sare. Când s-au înmuiat, scurgeti-i de apă şi faceţi din ei un piure mai tare, adăugând untul şi oul bătut înainte de mărunţirea cartofilor. Curăţaţi peştele de eventualele oase, spălaţi-l bine şi tăiaţi-l în cubuleţe.

Curăţaţi ceapa, ţelină şi usturoiul, tocaţi-le mărunt. Puneţi uleiul într-un vas termorezistent, aşezaţi un strat de legume tocate, peste care puneţi cubuleţele de peşte. Condimentaţi bine.

Puneţi piureul într-un şpriţ de ornat torturi şi cu forma cu deschidere mare faceţi “flori” din cartofi, una lângă alta, deasupra cubuleţe- lor de peşte. Puneţi vasul la cuptor, la foc potrivit, până când preparatul se rumeneşte uniform. Se serveşte cald.

Placinta cu peste

Placinta cu peste (merluciu)

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.