Placinta cu peste (file de salau sau cod)

Printeaza

O reteta de placinta cu peste din: aluat foietaj, file de salau sau cod, ciuperci, iaurt, spanac, ou, ceapa rosie, lamaie, boabe de mustar, ulei de masline, sare si piper.

Ingrediente:Placinta cu peste (file de salau sau cod)

  • 500 g aluat foietaj
  • 300 g file de şalău sau cod
  • 200 g ciuperci
  • 200 g iaurt
  • 300 g spanac
  • 1 ou
  • 1 ceapă roşie
  • 1 lămâie
  • 1 lingură de boabe de muştar
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se curăţă ciupercile şi se taie feliuţe. Frunzele de spanac spălate se toacă mărunt.

Ceapa tocatăse căleşte în ulei de măsline. Când capătă o culoare aurie, se adaugă ciupercile şi spanacul.

Se lasă la prăjit aproximativ 10 minute, amestecând din când în când.

Se desfac fileurile de peşte, se asezonează cu sare şi piper şi se stropesc din belşug cu lămâie.

Se scot pe un platou ciupercile şi spanacul şi în locul lorse pune la călit, pentru 4-5 minute, peştele.

Se toarnă peste peşte boabele de muştar, iaurtul, un ou şi amestecul de ciuperci şi spanac.

Se amestecă pe foc compoziţiatimp de 5 minute.

Aluatul seîntinde cu ajutorul unui sucitor. Se aşază apoi într-o tavă unsă cu ulei

. Se toarnă peste aluat compoziţia descrisă mai sus. Se întorc marginile spre interior pentru a proteja umplutura.

Se dă tava la cuptor pentru 30 de minute la foc iute.

 

Placinta cu peste

Placinta cu peste (file de salau sau cod)

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. Buna placinta cu peste

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.