Placinta cu pere si scortisoara

Printeaza

Placinta cu pere si scortisoara din: unt, zahar, oua, faina, pere, scortisoara, frisca sau inghetata.

Ingrediente:Placinta_cu_pere_si_scortisoara

  • 100 g unt
  • 100 g zahăr
  • 3 ouă
  • 150 g făină
  • 3 pere
  • 1 pliculeţ zahăr vanilat
  • scorţişoară
  • frişcă, zahăr pudră sau îngheţată (pentru decor)

 

Mod de preparare:

Cureţi cele 3 pere şi le tai felii. Intr-o tavă pui hârtie de copt şi peste ea aşezi feliile de pere. Presari puţină scorţişoară.

Freci untul cu zahărul, până devine ca o spumă. Adaugi gălbenuşurile frecate, făina şi albuşurile bătute spumă.

Pui şi zahărul vanilat, amesteci foarte uşor şi torni această compoziţie peste pere. Dai tava la cuptorul încălzit înainte, 20-30 de minute.

După ce s-a copt, întorci tava cu prăjitura pe un platou, iei hârtia de copt, laşi să se răcească şi, când serveşti, poţi pune puţină frişcă, zahăr pudră sau chiar o lingură de îngheţată.

Placinta cu pere si scortisoara

Placinta_cu_pere_si_scortisoara

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.