Placinta cu pere si nuci

Printeaza

Placinta cu pere si nuci din: unt, faina, zahar, oua, praf de copt, pere, scortisoara, miez de nuca.

Ingrediente:Placinta_cu_pere_si_nuci

Pentru aluat:

  • 200 g unt
  • 600 g făină
  • 100 g zahăr pudră
  • 3 ouă
  • 1 lingurită praf de copt

Pentru umplutură:

  • 2 kg pere
  • 50 g unt
  • 1 praf scorţişoară
  • zahăr
  • 50 g miez de nucă

 

Mod de preparare:

Topeşti untul pe baie de aburi şi il laşi la răcorit. Cerni făina, torni untul şi omogenizezi. Adaugi zahărul pudră, ouăle şi praful de copt. Frământi până obtii un aluat moale, nelipicios şi pufos. Dai la rece aproximativ 1 oră.

Presari făină pe blatul de lucru, imparti aluatul în două şi intinzi foile. Pentru umplutură, razi perele, fără coajă, cotoare şi sâmburi şi adaugi zahăr după gust.

Calesti perele la foc potrivit, in unt. Le tii pe foc până când scade zeama şi perele se caramelizează uşor. Le dai deoparte, le pui la răcorit şi le amesteci cu scortişoara şi miejii de nuca zdrobiti.

Tapetezi o tavă, aşezi o foaie de aluat, având grijă să îmbraci şi peretii, şi pui umplutura. Nivelezi şi acoperi cu cealaltă foaie.

Dai la cuptorul încins până când plăcinta se rumeneşte frumos. O serveşti presărată cu scortişoară.

Placinta cu pere si nuci

Placinta_cu_pere_si_nuci

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.