Plăcintă cu pere şi căpşune

Printeaza

Plăcintă cu pere şi căpşune din: faina, unt, apa, ou, pere, capsune, scortisoara, sare, miere, zahar tos, lamaie, pesmet, cacao, frisca, sos de menta.

Ingrediente:Placinta_cu_pere_si_capsune

  • 200g faina
  • 130 g unt
  • 125 ml apa
  • un ou
  • 400 g pere
  • 200 g capsune
  • o lingurita cu scortisoara
  • un sfert de lingurita cu sare
  • o lingura cu miere
  • 100 g zahar tos
  • o lamaie
  • 75 g pesmet
  • cacao
  • frisca
  • sos de menta

 

Mod de preparare:

Intr-un bol se amestecă 100 g unt cu sarea, apa şi oul. Se adaugă făina şi se frământă până rezultă un aluat omogen, nelipicios. Se înfăşoară în folie alimentară şi se introduce la rece 45 de minute. Perele se spală se curăţă de coajă şi căsuţa cu seminţe, se taie felii subţiri sau se dau pe răzătoarea cu ochiuri mari.

Se stropesc cu suc de lămâie, se ames:ecă şi cu căpşunele curăţate tăiata în jumătăţi şi zahărul tos. Se adaugă mierea, puţină scorţişoară, pesmetul şi se amestecă. Din aluat se întind două foi subţiri, se aşază o foaie într-o tavă unsă cu unt, se înţeapă din loc în loc cu dinţii unei furculiţe şi se coace cinci minute în cuptorul încins.

Se scoate, se pun deasupra fructele, se aşază a doua foaie, se înţeapă cu furculiţa şi se introduce în cuptor. Se coace la foc mediu până devine aurie. Se lasă să se răcească complet, se taie bucăţi, se presară cu cacao, frişcă, sos de mentă şi se serveşte.

Placinta este foarte frageda nefiind indicat sa fie taiata calda, caci se sfarama.

Plăcintă cu pere şi căpşune

Placinta_cu_pere_si_capsune

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.