Placinta cu oua de prepelita si peste

Printeaza

Placinta cu oua de prepelita si peste din: oua de prepelita, lapte de cocos, lapte, coriandru, patrunjel, file de cod, unt, ceapa, faina, lamaie, mazare, cartofi, turmeric, curry.

Ingrediente: Placinta_cu_oua_de_prepelita_si_peste

  • 12 oua de prepelita
  • 1 conserva de 400g lapte de cocos
  • 400ml de lapte
  • 1/2 legatura de coriandru, frunzele tocate, tulpinile intregi
  • 1/2 legatura de patrunjel, frunzele tocate, tulpinile intregi
  • 700g file de cod, fara piele, taiat cuburi
  • 85g de unt
  • 1 ceapa, tocata
  • 85g de faina
  • coaja rasa si zeama de la 1 lamaie
  • 200g de mazare proaspata sau congelata

Ingrediente piure:

  • 1,4kg de cartofi, cuburi
  • 2 lingurite de turmeric
  • 25g de unt
  • 2 linguri praf de curry
  • 300ml de lapte

Mod de preparare:

Pentru piure, da in clocot o oala mare cu apa. Pune in ea cartofii si turmericul si lasa cartofii sa fiarba pana cand se fragezesc. Scurge-i bine si pune-i la loc in oala, sa se usuce la foc mic. Intre timp, topeste untul intr-o oala mica si adauga praful de curry.

Dupa doua minute, adauga laptele si incalzeste-l. Zdrobeste cartofii astfel incat sa obtii un piure fin, apoi incorporeaza in el laptele untos cu curry. Asezoneaza-l bine si pune-l deoparte, cat faci umplutura.

Da in clocot o oala medie cu apa. Pune in ea ouale de prepelita si fierbe-le 3 minute. Transfera-le intr-un bol cu apa rece pentru a le raci rapid, apoi decojeste-le.

Amesteca laptele de cocos si laptele intr-o tigaie, impreuna cu tulpinile de coriandru si patrunjel si incalzeste lichidul pana ce incepe sa dea in clocot. Pune in el tot pestele, acopera tigaia si fierbe-l 5-8 minute. Transfera pestele pe o farfurie si strecoara laptele intr-o carafa.

Topeste untul intr-o tigaie mare, adauga ceapa si soteaz-o la foc mic. Adauga faina, amestecand timp de 2 minute, apoi incorporeaza treptat laptele, astfel incat sa obtii un sos fin. Da-l in clocot si lasa-l sa fiarba 5 minute, amestecand incontinuu pana cand se ingroasa. Stinge focul si adauga coaja rasa si zeama de lamaie, mazarea si ierburile tocate, plus sare si piper, dupa gust.

Pune pestele si ouale de prepelita in tigaia in care se afla si restul mancarii, apoi transfera totul intr-un vas termorezistent. Asaza deasupra piureul cu ajutorul unei linguri sau spriteaza-l cu ajutorul unui pos.

Incinge cuptorul la 200°C si gateste placinta 30-35 de minute. Serviti calda.

Placinta cu oua de prepelita si peste

Placinta_cu_oua_de_prepelita_si_peste

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.