Placinta cu oua, ciuperci si cascaval

Printeaza

Placinta cu oua, ciuperci si cascaval din: foi de plăcintă, morcovi, ciuperci, oua, smantana, lapte, unt, cascaval, sare, piper, ulei.

Placinta_cu_oua_ciuperci_si_cascaval

Ingrediente:

  • 2 foi plăcintă
  • 3 morcovi fierţi
  • 400 g ciuperci
  • 3 ouă fierte
  • 5 linguri smântână
  • 100 ml lapte
  • 2 linguri unt
  • 3 linguri caşcaval ras
  • sare
  • piper
  • 1 gălbenuş crud
  • ulei

Mod de preparare:

Dezgheţi şi întinzi foile de plăcintă. Descojeşti ouăle fierte şi le tai bucăţi, încingi o lingură de unt într-o tigaie şi căleşti ciupercile spălate şi tăiate felii.

Le scurgi şi le amesteci cu ouăle tăiate, morcovii fierţi tăiaţi cubuleţe, smântâ­nă, laptele, restul de unt, caşcavalul ras şi sare şi piper după gust.

Ungi o tavă de chec cu puţin ulei, aşezi o foaie de plăcintă, inclusiv pe pereţii tăvii, ungi cu gălbenuş şi înţepi din loc în loc.

Tomi compoziţia şi aco­peri bine cu cealaltă foaie de plăcintă pe care o înţepi cu furculiţa şi o ungi cu restul de gălbenuş. Bagi în cuptorul încins şi laşi până se rumeneşte.

Placinta cu oua, ciuperci si cascaval

Placinta_cu_oua_ciuperci_si_cascaval

Pofta buna! 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.