Plăcintă cu nuci pecan şi mere

Printeaza

O reteta delicioasa de placinta cu: unt, biscuiti, vanilie, mere, ou, scortisoara, zahar brun, miere, nuci pelican.

Ingrediente:

  • 1/4 ceaşcă de unt
  • 1 1/4 ceaşcă de biscuiţi de ovăz, fărâmiţaţi
  • 1 1/2 linguriţă extract de vanilie
  • 400 g mere (curăţate şi date prin râzătoare)
  • 1 ou mare
  • 1 albuş de ou
  • 1/2 linguriţă de scorţişoară
  • 3/4 ceaşcă de zahăr brun
  • 2 linguri de miere
  • 3/4 ceaşcă de nuci pecan (miez tăiat pe jumătate)

 

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 170°C. Topeste două linguri de unt în cuptorul cu microunde şi amestecă-l într-un bol cu fărâmiturile din biscuiţi şi cu extractul de vanilie. întinde acest mix într-o tavă cu diame­trul de 20 cm. Pune zece mi­nute la copt, apoi lasă la răcit.

Amesteca merele, oul, albuşul de ou, scorţişoara şi Vi ceaşcă de zahăr. întinde totul uniform în tava scoasă din cuptor.

Lasa la copt până când pre­paratul s-a rumenit pe margini sau până trece testul scobitorii (dacă introduci vârful uneia în blat, acesta iese curat). Procesul de coacere trebuie să dureze 35-40 de minute.

Amesteca într-o cratiţă de dimensiuni mici mierea, 3/4 ceaşcă de zahăr şi două linguri de unt. Ţine vasul pe aragaz la foc mediu suficient cât zahărul să se topească. Ai grijă să amesteci constant.

Adaugă şi nucile pecan. Pune toppingul obţinut pes­te plăcinta din cuptor. Mai lasă la copt până când compoziţia face bule şi nucile devin rume­ne (fii atentă să nu le arzi!)  aproximativ două minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.