Placinta cu morcovi si gutui

Printeaza

O reteta de placinta cu morcovi si faina, lapte, unt, zahar tos, oua, sare, drojdie, gutui si pudra de scortisoara. Se serveste cu sos de ciocolata.

Ingrediente:Placinta cu morcovi si gutui

  • 625 g făină
  • 165 ml lapte dulce
  • 100 g unt
  • 200 g zahăr tos
  • 4 ouă
  • sare
  • 25 g drojdie
  • doi morcovi
  • 4 gutui
  • două pliculeţe cu zahăr vanilinat
  • 250 ml apă
  • o linguriţă de pudră de scorţişoară
  • sos de ciocolată

 

Mod de preparare:

Intr-un castron se amestecă drojdia cu 125 g făină, 65 ml lapte dulce, o linguriţă de zahăr tos şi sarea. Se toarnă deasupra făinii împreună cu restul de lapte şi 100 g zahăr tos, zahărul vanilinat, untul moale şi trei ouă.

Se framanta până rezultă un aluat potrivit de tare şi se lasă să se dospească la loc cald circa 30 de minute. Gutuile se curăţă de puf, se spală, se dau pe răzătoarea cu ochiuri,mari şi se pun într-o cratiţă împreună cu morcovii raşi.

Se presară restul de zahăr tos, se adaugă apa şi se pun pe foc. Se călesc până se înmoaie, se lasă să se răcească şi se amestecă bine cu pudra de scorţişoară.

Se întinde aluatul în două foi, se aşază o foaie într-o tavă unsă cu unt, se presară umplutura, se aşază deasupra cealaltă foaie şi se introduc în cuptor. Se serveşte fierbinte sau rece, stropită cu sos de cioco­lată.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.