Placinta cu morcov si gutui

Printeaza

Placinta cu morcov si gutui din: morcovi, gutui, faina, unt, ou, zahar tos, praf de copt, lamaie, portocala, scortisoara, sare, ulei si sos de ciocolata.

 

Ingrediente:Placinta_cu_morcov_si_gutui

  • 4 morcovi
  • 3 gutui
  • 500 g faina
  • 250 g unt
  • un ou
  • 200 g zahar tos
  • o jumatate pliculet praf de copt
  • o lamaie
  • o portocala
  • o lingura cu scortisoara
  • o jumatate de lingurita cu sare
  • doua linguri cu ulei
  • sos de ciocolata

 

Mod de preparare:

Morcovii se curăţă de coajă, se spală şi se dau pe răzătoarea cu ochiuri mari.

Gutuile se spală, se curăţă de căsuţa cu seminţe şi se dau pe râzătoare.

Se pun într-o cratiţă, se toarnă uleiul amestecat cu o jumătate de cană cu apă, se presară 100 g zahăr tos şi trei sferturi din cantitatea de scorţişoară.

Se adaugă coaja rasă de por­tocală şi lămâie, se amestecă şi se fierb la foc mediu până se înmoaie morcovii.

Untul se mixează împreună cu sarea, restul de zahăr şi scorţişoară, oul şi praful de copt stins cu suc de lămâie.

Se toarnă peste făină, se frământă şi din aluat se formează două foi.

Se întinde o foaie într-o tavă unsă cu unt, se toarnă deasupra compoziţia şi se aşază a doua foaie.

Se înţeapă cu o furculiţă, se coace plăcinta la foc mediu până devine aurie, apoi se serveşte caldă sau rece, simplă sau cu sos de ciocolată.

Placinta cu morcov si gutui

Placinta_cu_morcov_si_gutui

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.