Placinta cu mere si nuci

Printeaza

O reteta delicioasa de placinta cu: mere, aluat congelat, nuci, miere, coaja de portocala, albus, zahar pudra, lichior portocale, gem de portocale.

Ingrediente:Placinta_cu_mere_si_nuci

  • 400  g aluat congelat

Ingrediente umplutura:

  • 500 g mere mici
  • 1 lingu­ră nuci  tocate
  • 1 lingură miere
  • 1 lingură coajă de portocicală glasată şi tocată
  • 1 albuş

Ingrediente glazura:

  • 3 lincguri zahăr pudră
  • 1 lintgură lichior de portocale
  • 2 linguri gem de portocale

 

Mod de preparare:

Se lasă să se decon­geleze aluatul de foi. Se umezeşte cu puţină apă o tavă şi se aşază un strat de hârtie de copt.

Se tapetează cu făină planşeta şi se întinde o foaie dreptunghiulară de aluat (22×30 cm).

Cuptorul se încinge la 200° C. Merele se decojesc şi se taie feli subţiri. Se amestecă împreună cu nucile, mierea şi coaja de lămâie.

Compoziţia de mere se aşază pe jumătate din suprafaţa de aluat, lăsând libere marginile; acestea se ung cu albuş şi se pliază aluatul. Se presează bine marginile.

Se cres­tează plăcinta la intervale regulate, se aşază în tavă şi se coace la cuptor 20-25 min.

Zahărul pudră se amestecă împreună cu lichiorul. Se încălzeşte ge­mul.

Plăcinta se scoate din cuptor şi se unge mai întâi cu gem şi apoi cu glazura de zahăr. Se serveşte fierbinte.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.