Plăcintă cu mere şi magiun de prune

Printeaza

Plăcintă cu mere şi magiun de prune: faina, ulei, lapte, drajdie de bere, sare, mere, magiun de prune, nuci, scortisoara, unt.

Ingrediente aluat:Plăcintă cu mere şi magiun de prune

  • 3/4 kg făină
  • 1 pahar ulei
  • 2 pahare, lapte sau sifon
  • 30 g drojdie de bere
  • sare

Ingrediente umplutură:

  • 8 mere
  • zahăr
  • 8 linguri magiun de prune sau ele caise
  • 10 nuci
  • scorţişoară
  • unt

 

Mod de preparare:

Faci o emulsie din ulei şi lapte nefiert (sau iaurt, lapte acru). Dacă lipseşte laptele, poţi folosi apă minerală. Amesteci drojdia cu puţin zahăr şi 1/4 linguriţă sare şi o torni peste lichid. Amesteci repede şi pui făina în ploaie. Invârţi cu lingura de lemn în vas, ca să obţii un aluat mai moale. Laşi la dospit 20 de minute.

Cureţi merele de coajă, le treci pe râzătoare şi le pui într-o cratiţă emailată. Laşi cratiţa pe foc moale 5-6 minute. Când merele s-au înmuiat, adaugi 2-3 linguri cu zahăr, 1 lingură cu pulbere de scorţişoară şi_câteva nuci tocate. Impărţi aluatul în 4 bile egale, întinzi foi subţiri şi umpli fieca­re foaie.

Intinzi pe foaie 2 linguri cu magiun, acoperi cu pastă de mere, rulezi foaia de aluat şi o pui în tava unsă sau tapetată cu hârtie de copt. Coci plă­cinta timp de 30-40 de minute. O serveşti tăiată în felii groase de 2-3 cm, caldă sau rece.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.