Placinta cu mere, gutui si nuca

Printeaza

Placinta cu mere, gutui si nuca din: faina, zahar, ulei, parf de copt, zahar vanilat, oua, mere, gutui, zahar, stafide, miez de nucă, coajă de lămâie, scorţişoară, biscuiţi măcinaţi sau pesmet, zahăr pudră cu aromă de vanilie.

Placinta cu mere, gutui si nuca

Ingrediente:

  • 500 g făină
  • 6 linguri zahăr
  • 6 linguri ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahăr vanilat.
  • 6 ouă

Pentru umplutură:

  • 6 mere mari
  • 2 gutui
  • 5 linguri zahăr
  • 2 lin­guri stafide
  • 50 g miez de nucă zdrobit
  • coajă de lămâie rasă
  • 1 praf de scorţişoară
  • 2 linguri biscuiţi măcinaţi sau pesmet

Pentru decor:

  • 500 g zahăr pudră cu aromă de vanilie

Mod de preparare:

Cureţi merele şi gutuile de coajă, le dai pe răzătoarea mare, le amesteci cu zahărul, scorţişoara şi coaja rasă de lămâie şi le căleşti, amestecând permanent, până scade zeama. Spre sfârşitul călirii, adaugi stafidele şi laşi să se răcească.

Amesteci ouăle cu zahă­rul, adaugi uleiul, puţin câte puţin, zahărul vanilat şi, treptat, făina cernută cu praful de copt. Amesteci şi frămânţi bine până vei obţine un aluat omogen, mai tare.

Pui deoparte un sfert din aluat, restul îl întinzi într-o foaie groasă, pe care apoi o aşezi într-o tavă rotundă, unsă cu puţin ulei şi tapetată cu făină.

Pre­sari pe deasupra biscuiţii măcinaţi, apoi fructele că­lite şijiucile zdrobite. Aluatul păstrat îl întinzi în foaie, tai benzi cu lăţimea de 2 cm, din care confecţionezi un grilaj împletit, care acoperă plăcinta.

Dai tava la cuptorul bine încins, pentru 45 de minute. După aceea tai plăcinta şi o setveşti cu zahăr pudră.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.