Placinta cu legume
PrinteazaPlacinta cu legume din: margarina, faina, apa minerala, sare, ardei, dovlecei, castraveti acri, masline verzi.
- un pachet margarina
- 300 g faina
- 3-4 linguri apa minerala
- sare
- 1 ardei rosu
- 1 ardei verde
- 1 dovlecel
- 4 castraveti acri
- 200 g masline verzi
Mod de preparare:
Se pune făina într-un bol, margarina se taie cubuleţe şi se amestecă cu făina şi cu apa minerală până se face o cocă nu foarte tare şi se bagă câteva minute la rece.
Separat, se pregătesc celelalte ingrediente. Se curăţă ardeii de seminţe, se spală dovlecelul, se curăţă de coajă şi se taie felii foarte subţiri. Măslinele se toacă mărunt, la fel şi verdeaţa. Castraveţii acri se scurg de saramură şi se taie felii subţiri.
Se scoate coca din frigider, se întinde pe planşetă o foaie cât se poate de subţire şi se presară pe toată suprafaţa ingredientele. Se acoperă cu alta foaie de plăcintă şi se aşază în tavă. Se înţeapă cu o furculiţă să nu se umfle.
Se dă drumul la cuptor şi se bagă plăcinta la 130 grade C. După ce s-a copt, se scoate şi se lasă să se răcească la temperatura camerei. Se serveşte călduţă, la aperitiv.
Pofta buna!