Placinta cu legume

Printeaza

Placinta cu legume din: margarina, faina, apa minerala, sare, ardei, dovlecei, castraveti acri, masline verzi.

Ingrediente:Placinta cu legume

  • un pachet margarina
  • 300 g faina
  • 3-4 linguri apa minerala
  • sare
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei verde
  • 1 dovlecel
  • 4 castraveti acri
  • 200 g masline verzi

 

Mod de preparare:

Se pune făina într-un bol, margarina se taie cubuleţe şi se amestecă cu făina şi cu apa minerală până se face o cocă nu foarte tare şi se bagă câteva minute la rece.

Separat, se pregătesc celelalte ingrediente. Se curăţă ardeii de seminţe, se spală dovlecelul, se curăţă de coajă şi se taie felii foarte subţiri. Măslinele se toacă mărunt, la fel şi verdeaţa. Castraveţii acri se scurg de sara­mură şi se taie felii subţiri.

Se scoate coca din frigider, se întinde pe planşetă o foaie cât se poate de subţire şi se presară pe toată suprafaţa ingredientele. Se acoperă cu alta foaie de plăcintă şi se aşază în tavă. Se înţeapă cu o furculiţă să nu se umfle.

Se dă drumul la cuptor şi se bagă plăcinta la 130 grade C. După ce s-a copt, se scoate şi se lasă să se răcească la temperatura camerei. Se serveşte călduţă, la aperitiv.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.