Placinta cu legume si branza telemea

Printeaza

O reteta de placinta cu legume si branza telemea din: foi de placinta, ardei gras, ciuperci, masline, ceapa, usturoi, branza telemea, smantana, patrunjel verde, unt, sare si piper.

Ingrediente:Placinta cu legume si branza telemea

  • 6 foi de placinta
  • ½ kg ardei gras
  • 200g ciuperci Champignon
  • 50g masline rondele
  • 1 ceapa
  • 3 catei de usturoi
  • 200g branza telemea
  • 50g smantana
  • patrunjel verde
  • unt
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Coacem ardeii, ii decojim si ii rupem fasii. Tocam marunt ceapa si usturoiul. Taiem ciupercile felii. Incingem 30g unt intr-o craticioara.

Prajim ceapa si usturoiul 2 minute, adaugam ciupercile si patrunjelul tocat. Dupa ce au scazut punem maslinele, smantana si telemeaua rasa. Punem sare si piper dupa gust.

Amestecam si oprim focul. Punem foile de placinta intr-o tava rotunda, unsa bine cu unt. Intindem pe fiecare foaie un strat subtire de unt.

Nu taiem foile dupa forma tavii, ci lasam sa formeze un volanas in colturi. Turnam compozitia si acoperim cu fasiile de ardei. Coacem 25 de minute la foc moderat.

Placinta cu legume si branza telemea

Placinta cu legume si branza telemea

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.