Placinta cu jambon de porc si telina Apio

Printeaza

Placinta cu jambon de porc si telina Apio din: unt, ceapa, telina Apio, faina, lapte, jambon de porc, tarhon, ou, aluat de foitaj, mazare.

Ingrediente:Placinta cu jambon de porc si telina Apio

  • 50g de unt
  • 1 ceapă, tocată
  • 2 tulpini de ţelină Apio, tocate
  • 50g de făină
  • 600ml de lapte
  • 90g jambon de porc
  • 1 legătură mică de tarhon, doar frunzele păstrate şi tocate
  • 1 ou, bătut
  • 320g aluat de foitaj
  • mazăre fiartă, pentru servit

 

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 200°C. Intr-un vas ceramic adânc, topeşte untul la foc mediu, pe aragaz. Pune în el ceapa şi ţelina şi căleşte-le uşor, pentru a se înmuia. Adaugă făina şi amestecă pentru a acoperi legumele cu făina. Adaugă treptat laptele, amestecând bine de fiecare dată şi asigurându-te că nu se formează cocoloaşe de făină înainte de a mai turna puţirv lapte.

Când l-ai pus pe tot, lasă rântaşul să fiarbă, pentru a se îngroşa, apoi încorporează jambonul şi tarhonul. Asezonează după gust, apoi adaugă jumătate din oul bătut.

Decupează un disc de foitaj cu 2cm mai mare decât diametrul vasului ceramic şi aşază-l peste vas, pentru a sigila în interior compoziţia; împătureşte marginile, pentru a crea o crustă. Taie resturile de foitaj în fâşii şi foloseşte-le pentru a decora plăcinta.

Unge foitajul cu restul de ou bătut şi dă plăcinta la cuptor 25 de minute sau până când foitajul devine auriu şi crocant.

Serveşte plăcinta cu mazăre.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.