Placinta cu gutui si vin

Printeaza

Placinta cu gutui din: faina, oua, margarina, zahar, vin, lapte, sare, bicarbonat, gutui, pesmet.

Ingrediente:Placinta cu gutui si vin

  • 250 g făină
  • 250 g margarină
  • 3 ouă
  • 200 g zahăr
  • 1/2 păhărel vin
  • 1/2 păhărel lapte
  • 1 vârf de cuţit de bicarbonat
  • sare

Ingrediente umplutură:

  • 1 kg gutui
  • 2-3 linguri zahăr (după gust)
  • 1 lingură pesmet

Mod preparare aluat

Faci un aluat din făină, margarină, ouă, zahăr, laptele cu vinul, bicarbonatul şi sarea, îl frămânţi bine şi îl laşi la rece jumătate de oră.

Intre timp, pregăteşti umplutura: cureţi gutuile, le dai pe râzătoare, le căleşti cu zahărul până scade zeama şi le dai deoparte.

Impărţi aluatul în două, întinzi prima foaie de mărimea tăvii de copt, o aşezi în tavă, presari pesmetul, întinzi umplutura de gutui, o acoperi cu a doua foaie de aluat şi coci plăcinta la foc potrivit.

O tai după preferinţă dar numai după ce s-a răcit.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.