Placinta cu ghebe

Printeaza

Placinta cu ghebe din: faina, drojdie, zahar, ulei, sare, ghebe, ceapa, morcov, sare, piper, usturoi, susan.

Ingrediente:Placinta cu ghebe

Pentru aluat:

  • 300 g făină
  • 130 ml apă minerală
  • 15 g drojdie
  • 1 linguriţă zahăr
  • 2 linguri ulei
  • un praf de sare

Pentru umplutură:

  • 1 borcan cu ghebe în sare (800 g)
  • 1 ceapă
  • 1 morcov mic
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • 1 căţel de usturoi
  • 1 lingură susan

 

Mod de preparare:

Mai întâi, punem ghebele la fiert pentru a le desăra, schimbând două ape. După ce le-am desărat le punem într-o sită la scurs.

Pentru aluat, frecăm drojdia cu zahărul până la dizolvare, apa o punem pe foc într-un ibric până devine călduţă. Intr-un bol punem făina cernută, sarea, drojdia dizolvată. Amestecăm cu mâna, turnăm apă treptat şi frământăm.

La final încorporăm uleiul şi mai frământăm circa 2-3 minute. Vom obţine un aluat elastic şi nelipicios. Il aco­perim cu un prosop curat şi îl lăsăm la dospit, 30-40 de minute, la loc ferit de curent.

Pentru umplutura, curăţăm ceapa, o tocăm mărunt, morcovul îl curăţăm şi îl dăm pe răzătoarea mică. Intr-o tigaie încingem uleiul, punem legumele şi le sotăm timp de 2-3 minute.

Bureţii îi tocăm nu foarte mărunt, îi răsturnăm peste legume împreună cu o căniţă de apă. Condimentăm cu sare, pi­per şi lăsăm să scadă bine la foc potrivit, timp în care mai învârtim în tigaie.

Inlăturăm de pe foc când sunt gata, apoi adăugăm usturoiul curăţat şi tocat mărunt.

Aluatul dospit îl împărţim în două părţi aproximativ egale. Presărăm făină pe masa de lucru şi întindem pri­ma foaie de aluat.

Intr-o tavă de tartă, tapetată cu hârtie de copt, aşezăm foaia de aluat, o înţepăm cu furculiţa din loc în loc, turnăm umplutura şi o nivelăm. Intindem a doua foaie, o aşezăm deasupra, presăm uşor cu mâna şi o înţepăm cu furculiţa.

Umezim o pensulă şi ungem pe deasupra plăcinta şi presărăm susanul. O introducem în cuptorul încins, la o temperatură potrivită, pentru 30-35 de minute, până prinde o crustă aurie deasupra.

Când este gata o scoatem să se răcorească şi o putem servi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.