Plăcintă cu fructe

Printeaza

Plăcintă cu fructe

Plăcintă cu fructe

Ingrediente:

  • un pachet foitaj
  • 300 g miezuri de nucă
  • un borcan gem de coacăze roşii
  • 100 g nucă de cocos
  • două pliculeţe cu zahăr vanilinat
  • pudră de cardamon
  • pudră de scorţişoară
  • un ou
  • 50 g zahăr brun
  • 500 g kiwi
  • frişca
  • unt

Preparare:

Miezurile de nucă se taie mărunt şi se pun într-un castron împreună cu gemul de coacăze şi zahărul vanilat.

Se adaugă un vârf de cuţit de pudră de cardamon, o jumătate de linguriţă de pudră de scorţişoară, zahărul şi nuca de cocos.

Foitajul se dezgheaţă la temperatura camerei, ca să nu se rupă foaia.

Jumătate din foaie se taie cu o rolă de patiserie sau un cuţit sub formă de zăbrele. Cealaltă jumătate de aluat se unge cu pasta de nuci şi gem, se suprapune aluatul tăiat, se ung marginile cu ou şi se lipesc.

Se presează toate marginile cu vârful degetelor, ca să nu curgă compoziţia la copt.

Se aşază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt unsă cu unt, se unge cu ou bătut, se introduce în cuptor şi se coace 30 de minute sau până când foitajul a crescut şi a căpătat o culoare aurie.

Plăcintă cu fructe

Plăcintă cu fructe.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Delicioasa placinta cu fructe.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.