Placinta cu ficat si carne

Printeaza

Placinta cu ficat si carne din: ulei, apa, sare, faina, ficat de vita, ceapa, carna de vita, morcovi, marar, cimbru, sare, orez, faina, ulei.

Ingrediente:Placinta_cu_ficat_si_carne

Pentru aluat

  • 50 ml ulei
  • 100 ml apă
  • 1 praf de sare
  • făină cât cuprinde

Pentru umplutură

  • 1 kg ficat de vită
  • 3 cepe
  • 3 ouă
  • 200 g carne slabă de vită sau pui
  • 2 morcovi subțiri și lungi
  • 1 legătură mărar
  • cimbru
  • sare
  • 50 g orez
  • câte 1 lingură făină și ulei pentru tavă

 

Mod de preparare:

Speli ficatul și îl pui la fiert. Fierbi de asemenea, în vase diferite orezul, morcovii și carnea. Treci prin mașina de tocat ficatul scurs și ceapa curățată. Le amesteci cu orezul, mărarul fin tocat, 2 ouă bătute, sare și cimbru după gust. Tai carnea și morcovii în fâșii lungi și subțiri.

Din ingredientele aduse la temperatura camerei, frămânți un aluat potrivit de tare. Pe planșeta presărată cu făină, întinzi o foaie de 3-4 mm grosime. Ungi cu ulei și tapetezi cu făină o tavă pentru cozonac. Tapetezi cu aluat baza și pereții formei, păstrând aluat și pentru deasupra.

Pui în tavă jumătate din compoziția cu ficat, apoi fâșii de  morcovi și carne. Repeți straturile și acoperi cu aluatul rămas. Din loc în loc, înțepi aluatul cu o furculiță. Ungi cu oul rămas, bătut cu sare.

Introduci tava în cuptorul preîncălzit, la foc mijlociu, pentru 35-40 de minute. Când s-a rumnenit, o scioți din cuptor și o porționezi în felii după ce s-a mai răcit.

Placinta cu ficat si carne

Placinta_cu_ficat_si_carne

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.