Placinta cu dulceata si stafide

Printeaza

Placinta cu dulceata si stafide din: faina, drojdie, lapte, zahar, oua, unt sau margarina, sare, ulei, nuci, dulceata, cacao, rom, stafide, goji, fulgi de ciocolata.

Ingrediente:Placinta_cu_dulceata_si_stafide.jpg

Pentru aluat:

  • 500 g făină
  • 1 plic (7 g) drojdie uscată
  • 200 ml lapte
  • 125 g zahăr
  • 2 ouă
  • 2 plicuri zahăr vanilinat
  • 70 g unt sau margarină
  • 1 praf de sare
  • coaja proaspăt rasă de la 1 lămâie si 1 portocală
  • 2 linguri ulei sau unt topit, pentru tavă

Pentru umplutură şi decor:

  • 4 linguri nuci măcinate
  • 1 lingură dulceaţă de coajă de portocale sau cubuleţe de portocală confiată
  • 3 linguri cacao
  • 1 plic zahăr cu aromă de rom
  • 2 albuşuri
  • 2 plicuri zahăr vanilinat
  • 1 lingură stafide
  • 1 lingură fructe uscate goji
  • 100 g fulgi de ciocolată albă şi neagră

 

Mod de preparare:

Amesteci drojdia împreună cu puţin lapte călduţ. O poţi lăsa să crească 10-15 minute sau o adaugi în aluat sub formă de pastă. Baţi ouăle cu zahărul, sarea şi zahărul vanilinat, până când se dizolvă cristalele de zahăr.

Cerni intr-un castron făina, iar în mijloc faci o adâncitură în care pui pasta de drojdie, restul de lapte, ouăle bătute cu zahărul şi coaja de citrice proaspăt rasă fin. Amesteci ingredientele, apoi frămânţi aluatul timp de aproximativ 15 minute, încorporând treptat untul.

Acoperi aluatul şi îl laşi să crească într-o încăpere caldă şi fără curent. Când aluatul şi-a dublat volumul, îi întinzi pe o suprafaţă unsă cu puţin ulei, sub forma unui dreptunghi gros de 5-6 mm.

Baţi albuşurile spumă tare şi încorporezi nucile măcinate, zahărul aromat şi pudra de cacao. După ce ai omogenizat pasta, o întinzi pe suprafaţa aluatului, lăsând pe lungime 2 cm de aluat liber, fără umplutură.

Presari stafide, goji şi portocale confiate. Rulezi aluatul pe lungime, către capătul liber.

Tai ruloul în segmente de 5-6 cm, pe care le aşezi pe verticală, unele lângă altele, într-o tavă rotundă (cu dia¬metrul de circa 30 cm), unsă cu ulei sau cu unt. Le laşi să crească la cald, timp de 30 de minute.

Coci trandafirul în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, circa 35-40 de minute, până se rumeneşte. După ce îl scoţi din cuptor, presari cât mai uniform fulgi de ciocolată.

Placinta cu dulceata si stafide

Placinta_cu_dulceata_si_stafide

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.