Plăcintă cu dovlecei şi fenicul

Printeaza

O reteta delicioasa de placinta cu: faina, drojdie, smantana, unt, branza de vaci, dovlecei, oua, lapte dulce, fenicul, mazare, stafide, marar, sare, piper, patrunjel, rosii, ardei gras.

Ingrediente:Placinta_cu_dovlecei_si_fenicul

  • 450 g făină
  • 15 g drojdie
  • 100 g smântână
  • 40 g unt
  • 200 g brânză de vaci
  • doi dovlecei
  • 5 ouă
  • 260 ml lapte dulce
  • un fenicul
  • 100 g mazăre
  • 30 g stafide
  • o lingură cu mărar tocat
  • sare
  • piper
  • pătrunjel
  • roşii
  • ardei gras

Mod de preparare:

Drojdia se dizolvă în laptele călduţ, apoi se amestecă bine cu două ouă, o lingură cu smân­tână, o lingură cu brânză de vaci, o jumătate de linguriţă de sare şi untul topit.

Se toarnă peste făină şi se frământă până rezultă un aluat potrivit de tare, nelipicios. Se aco­peră cu un şervet şi se lasă să crească 30 de minute.

Intr-un bol se pune restul de brânză şi smântână, dovle­ceii daţi pe râzătoare şi scurşi, feniculul tocat mărunt şi mazărea fiartă.

Se presară mărarul tocat, se adaugă ouăle rămase, sare şi piper după gust. Se unge o tavă cu unt, se aşază aluatul şi deasupra se pune amestecul din bol.

Se nivelează, se introduce tava în cuptor şi se coace la /oc potrivit până devine aurie deaşttpra şi aluatul este copt.

Plăcintă cu dovlecei şi fenicul

Placinta_cu_dovlecei_si_fenicul

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.