Placinta cu dovleac si sunca

Printeaza

Plăcintă cu dovleac cu sunca din: faina, margarina, ou, sare, dovleac, suc de rosii, ardei iute rosu, sare, piper macinat, boia de ardei iute, sunculita taraneasca, cascaval, smantana, oua, patrunjel verde, seminte de dovleac.

Ingrediente aluat: Placinta_cu_dovleac_si_sunca

  • 250 g făină
  • 125 g margarină
  • 1 ou
  • sare
  • margarină şi făină pentru tapetat tava

Ingrediente umplutură:

  • 400 g dovleac curăţat de coajă şi de seminţe
  • 150 g suc de roşii
  • 1 ardei iute roşu
  • sare
  • piper măcinat
  • 1 linguriţă boia de ardei iute
  • 200 g şunculiţă ţărănească
  • 100 g caşcaval sau telemea rasă
  • 100 g smântână
  • 4 ouă
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • 2 linguri seminţe decojite de dovleac

 

Mod de preparare:

Faci un aluat fraged din făina cernută, margarina rece tăiată cubuleţe, un praf de sare, un pa­har cu apă şi oul. Aluatul obtinut îl pui la rece într-o folie. Intre timp, fierbi dovleacul curăţat şi tăiat cubuleţe în apă cu puţină sare. Când furculiţa intră uşor în dovleac, îl scurgi de apă şi îl pa­sezi.

Adaugi sucul de roşii, con­dimentezi cu sare, ardeiul iute tocat mărunt, piperul şi boiaua de ardei. Adaugi şunculiţă tăiată cubuleţe, ouăle bătute cu smân­tână, telemeaua sau caşcavalul ras şi pătrunjelul tocat mărunt.

Scoţi aluatul de la rece, îl întinzi într-o foaie subţire şi îl pui în tava unsă cu margarină şi tapetată cu făină. Inţepi cu furculiţa şi îl coci în cuptorul bine încins, timp de 10 minute.

Scoţi apoi tava şi laşi plă­cinta să se răcească puţin, direct în tavă. După aceea, pui umplutu­ra de dovleac şi presari seminţele de dovleac. Coci plăcinta timp de  40 de minute.

Plăcintă cu dovleac si sunca

Placinta_cu_dovleac_si_sunca

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.