Placinta cu dovleac de post

Printeaza

O reteta delicioasa de placinta cu dovleac de post din:: bors, ulei, zahar, drojdie, faina, scrotisoara si nuca.

Ingrediente pentru aluat:Placinta cu dovleac de post

  • 1 pahar (200 ml) borş
  • 1 pahar ulei
  • 1 pahar zahăr
  • 50 g drojdie
  • făină cât cuprinde pentru a se întinde două foi

 

Pentru umplutură:

  • 2 kg dovleac (gata curăţat)
  • 2 linguri ulei sau margarină de post
  • 100 g zahăr
  • 200 g nuci sfărâmate cu sucitorul
  • 1 linguriţă scorţişoară

 

Mod de preparare:

Dovleacul curăţat de coajă şi seminţe se dă pe răzătoarea mare şi se pune la călit cu margarina sau uleiul şi zahărul. Se fierbe până se face ca un gem legat. Când este rece se amestecă cu nucile (este mai bun cu nucile bucăţele decât cu ele râşnite) şi scorţişoară.

Aluatul se împarte în două, se întinde o foaie, se pune în tava unsă şi tapetată cu făină sau tapetată cu hârtie specială pentru copt. Se pune umplutura şi apoi a doua foaie. Se coace le foc potrivit.

Placinta cu dovleac de post

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.