Plăcintă cu cremă de alune

Printeaza

Plăcintă cu cremă de alune din: foietaj, alune, zahar tos, oua, unt, coniac, sare.

Ingrediente:Plăcintă cu cremă de alune

  • 500 g foietaj
  • 150 g alune
  • 100 g zahar tos
  • 3 oua
  • 100 g unt
  • 1 lingura cu rom sau coniac
  • sare

 

Mod de preparare:

Pregătiţi umplutura: frecaţi spumă untul (păstraţi 1 lingură], adăugaţi zahărul, alunele măcinate, 2 ouă întregi, un praf de sare şi romul (sau coniacul).

Omogenizaţi amestecul. împărţiţi foietajul în 2 părţi şi puneţi prima parte în formă de aluat unsă cu unt. Aşezaţi deasupra crema de alune.

Acoperiţi cu restul foilor, bateţi oul şi turnaţi deasupra, trasaţi cu un cuţit ascuţit romburi. Puneţi forma în cuptorul încins, coaceţi 45 min la foc potrivit. Serviţi călduţă, tăiată romburi.

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Vreau si eu din placinta asta!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.