Placinta cu ciuperci, vinete si usturoi

Printeaza

Placinta cu ciuperci, vinete si usturoi din: apa minerala, ulei, sare, praf de copt, ciuperci, vanata, patrunjel, usturoi, ceapa, sare, piper, ulei.

Ingrediente:Placinta_cu_ciuperci_vinete_si_usturoi

  • 15 linguri apa minerala
  • 15 linguri ulei
  • sare
  • 1 praf de copt
  • faina cuprinde

pentru umplutura:

  • 500 g ciuperci
  • 1 vanata
  • 1 legatura patrunjel
  • 4 catei de usturoi
  • 1 ceapa
  • sare
  • piper
  • ulei

 

Mod de preparare:

Frămânţi un aluat până când se dezlipeşte de pe vas şi îl dai la frigider.

Pentru umplutură, speli vânătă, îi îndepărtezi cotorul şi o tai cuburi. O dai cu sare şi o laşi să iasă amăreala din ea.

Speli ciupercile, le toci, ceapa o tai julien şi zdrobeşti usturoiul. Căleşti în ulei ceapa cât să devină sticloasă, adaugi ciupercile şi ţii să scadă puţin apa lăsată.

Adaugi vinetele, amesteci, pui usturoiul, sarea şi piperul.

Laşi puţin să se combine aromele şi să nu mai aibă apă amestecul. Opreşti focul. Intinzi foaia şi o pui într-o tavă rotundă.

Torni amestecul călit, netezeşti şi presari pătrunjelul. Aranjezi marginile foii de plăcintă şi dai la cuptorul încins.

Coci până se rumeneşte frumos.

Placinta cu ciuperci, vinete si usturoi

Placinta_cu_ciuperci_vinete_si_usturoi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.