Placinta cu ciuperci si usturoi

Printeaza

Placinta cu ciuperci si usturoi din: aluat, ciuperci proaspete, usturoi, lapte, oua, smantana, branza mozzarella, sare, piper.

Ingrediente:Placinta cu ciuperci si usturoi

  • un pachet aluat foitaj
  • 300 g ciuperci proaspete
  • un căţel usturoi
  • 120 ml smântână
  • 2 linguri unt
  • 80 ml lapte
  • 2 ouă
  • 150 g mozzarella
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Aluatul decongelat se transferă în forma de copt şi se coace 8 minute. Se scoate, se înţeapă cu furculiţa şi se pune din nou la cuptor pentru 4 minute. Apoi, se scoate şi se lasă la răcit.

In untul topit se călesc ciupercile până ce apa pe care o lasă se evaporă. Se micşorează apoi flacăra, se pune usturoiul şi se lasă 30 de secunde pe foc.

Ouăle se bat cu smântână şi laptele, se adaugă piper, sare, nucşoară, apoi mozzarella trecută prin râzătoare.

Se toarnă amestecul de ouă peste aluatul copt, se presară ciupercile şi se lasă la cuptor pentru 30 de minute.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Vreau si eu din placinta asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.