Placinta cu ciuperci si sos

Printeaza

Placinta cu ciuperci si sos din: ulei, faina, lapte, oua, salvie, ciuperci, crema de branza, usturoi, mustar cu boabe.

Ingrediente: Placinta_cu_ciuperci_si_sos

  • 75ml ulei de floarea-soarelui
  • 140g de făină
  • 300ml de lapte
  • 2 ouă mari
  • 1 mână de salvie, tocată fin
  • 4 ciuperci, fiecare feliată în 4
  • 200g cremă de brânză
  • 1 căţel de usturoi, zdrobit
  • 2 linguri de muştar cu boabe

 

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 200°C. Toarnă uleiul într-un vas de copt, de circa 20 x 30cm şi dă-l la cuptor timp de 10 minute, pentru a se încinge.

Intre timp, pune făina într-un bol mare şi fă o adâncitură în mijloc.

Bate împreună laptele şi ouăle şi toarnă acest amestec, treptat, în mijlocul făinii. Amestecă încontinuu cu telul pentru a obţine un aluat. Asezonează compoziţia şi încorporează salvia.

Scoate vasul din cuptor, toarnă cu grijă aluatul în el şi aşază deasupra feliile groase de ciuperci.

Dă mâncarea la cuptor 15-20 de minute, până când aluatul devine auriu şi si pufos, iar ciupercile se pătrund.

Intre timp, combină crema de brânză, usturoiul şi muştarul într-o crăticioară.

Incălzeşte-le la foc foarte mic, pentru a nu se tăia, asezonează sosul şi serveşte-l alături de plăcinta din cuptor.

Placinta cu ciuperci si sos

Placinta_cu_ciuperci_si_sos

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.