Plăcintă cu cireşe

Printeaza

O reteta de placinta cu cirese din: unt, zahar tos, ou, faina, apa, cirese, zahar tos si malai. Acesta este un desert american clasic. La fel ca plăcinta cu mere, aceasta este preferată în localurile din întreaga ţară. Cel mai bine merge cu o cupă mare de îngheţată de vanilie.

Ingrediente:Plăcintă cu cireşe

aluat dulce:

  • 125 g de unt nesărat, topit la temperatura camerei
  • 90 g de zahăr tos, plus o cantitate suplimentară pentru a presăra pe deasupra
  • 1 ou mare
  • 250 g de făină albă, plus o cantitate suplimentară pentru pudrat
  • 1-3 linguriţe de apă foarte rece (dacă este necesar)
  • 1 ou mediu, bătut cu 1 lingură de apă, pentru glazurat

Umplutură:

  • 1 kg de cireşe coapte, fără sâmburi
  • 100 g de zahăr tos (sau vanilat)
  • 3 linguri de mălai
  • 25 g de unt, tăiat cubuleţe

 

Mod de preparare:

Pentru a prepara aluatul dulce, amestecaţi untul cu zahărul în robotul de bucătărie, până se omogenizează. Adăugaţi oul şi amestecaţi 30 de secunde. Puneţi făina şi mai amestecaţi câteva secunde, până când aluatul devine uniform, adăugând puţină apă dacă este necesar. Frământaţi aluatul pe o suprafaţă tapetată cu puţină făină. Formaţi o minge, înveliţi-o în folie alimentară şi lăsaţi-l la frigider 30 de minute.

împărţiţi aluatul în două bucăţi, una de două ori mai mare decât cealaltă. Rulaţi bucata mare pe o suprafaţă tapetată cu puţină făină până capătă grosimea unei monede. Potriviţi-o într-o tavă de plăcintă adâncă de 23 cm, îndepărtând coca în exces de pe margini. Lăsaţi-o la rece 30 de minute.

Preîncălziţi cuptorul la 220°C (cuptor electric)/ treapta 7 (cuptor cu gaz). Pentru umplutură, amestecaţi cireşele într-un bol, cu zahărul şi făina de porumb, apoi aşezaţi-le în mod uniform pe suprafaţa plăcintei. Acoperiţi cu bucăţelele de unt întreaga suprafaţă a umpluturii. Ungeţi marginile aluatului cu puţin ou.

Rulaţi restul de aluat şi tăiaţi-l fâşii lungi, cu lăţimea de aproximativ 1 cm. Aranjaţi fâşiile deasupra plăcintei sub forma unui grătar, îndepărtând tot aluatul care atârnă pe margini. Ungeţi cu ou suprafaţa plăcintei şi presăraţi deasupra puţin zahăr tos.

Daţi plăcinta la cuptor 10 minute, apoi micşoraţi flacăra la 180°C (cuptor electrici/treapta 4 (cuptor cu gaz) şi mai lăsaţi-o 30-40 de minute, până când aluatul se rumeneşte, iar umplutura începe să bolborosească. Lăsaţi-o să se răcească la temperatura camerei, apoi serviţi-o cu câteva cupe de îngheţată de vanilie.

Plăcintă cu cireşe

Plăcintă cu cireşe

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.