Plăcintă cu ceapă
PrinteazaPlăcintă cu ceapă
- 500 g faină
- 0,500 litru apă caldă
- sare
- 1 pahar untdelemn – plus 4 linguri pentru stropit şi uns
Ingrediente umplutura:2 cepe sare, piper,1 legătură mărar
Mod de preparare:
In moviliţa de faină se face o scobitură în care se toarnă, puţin câte puţin apa, uleiul, sarea .
Se frământă bine şi se bate cu maiul zece minute Se întinde pe o planşetă presarată cu faină, se presară la rându-i cu faină .Se căleşte ceapa când s-a muiat se adaugă ciupercile sau ficatul (merg şi împreună dar micşoraţi puţin cantităţile) .
Se toacă mărarul se sărează piperează şi se amestecă cu mărar. Se unge o tavă cu ulei se aşterne o foaie de aluat apoi umplutură, iar foaie, iar umplutură etc.
Ultimul strat e de aluat, care unge bine cu ulei. Se pune în cuptor încins, 15-20 de minute, la foc mic.
Pofta buna!