Plăcintă cu ceapă

Printeaza

Plăcintă cu ceapă

Ingrediente aluat:Plăcintă cu ceapă

  • 500 g faină
  • 0,500 litru apă caldă
  • sare
  • 1 pahar untdelemn – plus 4 linguri pentru stropit şi uns

 

Ingrediente umplutura:2 cepe sare, piper,1 legătură mărar

 

Mod de preparare:

In moviliţa de faină se face o scobitură în care se toarnă, puţin câte puţin apa, uleiul, sarea .

Se frământă bine şi se bate cu maiul zece minute Se întinde pe o planşetă presarată cu faină, se presară la rându-i cu faină .Se căleşte ceapa când s-a muiat se adaugă ciupercile sau ficatul (merg şi împreună dar micşoraţi puţin cantităţile) .

Se toacă mărarul se sărează piperează şi se amestecă cu mărar. Se unge o tavă cu ulei se aşterne o foaie de aluat apoi umplutură, iar foaie, iar umplutură etc.

Ultimul strat e de aluat, care unge bine cu ulei. Se pune în cuptor încins, 15-20 de minute, la foc mic.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.