Placinta cu ceapa, smantana si nucsoara

Printeaza

Placinta cu ceapa, smantana si nucsoara din: unt rece, faina, oua, sare, ceapa, untură de gâscă, piper, nucsoara, smantana.

Placinta cu ceapa, smantana si nucosara

Ingrediente:

  • 125 g unt rece
  • 265 g făină
  • 1 gălbenuş
  • sare
  • 1 kg ceapă
  • 2 linguri untură de gâscă
  • piper
  • nucşoară
  • 150 g smântână
  • 3 ouă

Mod de preparare:

Faci un aluat uniform din untul ras, 250 g făină, gălbenuşul, 2 lin­guri apă rece şi 1/2 linguriţă sare. Infăşori aluatul în folie de plastic şi îl pui la frigider, pentru 60 de minute.

Cureţi ceapa şi o tai inele fine. O pui într-o oală, împreună cu puţină apă şi o înăbuşi până devine transpa­rentă, apoi adaugi untura de gâscă şi condimentezi cu sare, piper şi nucşoară.

Făina rămasă o presari peste ceapă, adaugi smântână şi amesteci. Laşi să fiarbă încet, timp de 2-3 minute, apoi dai compoziţia ia răcit.  Baţi ouăle şi le adaugi peste smân­tână.

Intinzi aluatul şi îl aşezi într-o formă de tartă, ridicând puţin marginea deasupra, apoi torni compoziţia de ceapă şi coci plăcinta în cuptorul preîncălzit, timp de 35 de minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.