Placinta cu ceapa si prune

Printeaza

Placinta cu ceapa si prune

Ingrediente:Placinta cu ceapa si prune

  • 5 cepe de apa
  • 300 g prune
  • 1 peste afumat
  • ulei

Pentru aluat

  • 350 g faina
  • 250 ml lapte
  • 1 cub drojdie
  • 5 linguri ulei
  • sare

Preparare:

Dizolvă drojdia în laptele călduţ. Adaugă un praf de sare şi uleiul. Presară făina şi frământă un aluat potrivit de moale. Lasă aluatul să dospească, cel puţin 30 de minute.

Intre timp, curăţă ceapa şi tai-o julien. Căleşte-o în ulei. Stinge cu puţină apă apoi adaugă prunele tăiate jumătăţi. Adaugă peştele tăiat fâşii.

Unge o tavă cu ulei şi întinde aluatul dospit. Aşază deasupra amestecul de ceapă călită şi lasă la cuptor aproximativ 30-40 de minute.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Incerc sa-mi imaginez ce gust are placinta cu ceapa si prune. M-ati facut curioasa, cred ca o sa incerc si eu.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.