Placinta cu ceapa si masline

Printeaza

Placinta cu ceapa si masline din: faina, unt, apa, ceapa, mustar, smantana, oua, masline.

Ingrediente:Placinta cu ceapa si masline

  • 2 cesti faina
  • 100 g unt taiat bucatele
  • 6 linguri apa de la gheata
  • 1 kg ceapa alba taiata rondele
  • 1-2 linguri mustar
  • 1 ceasca smantana acra
  • 3 oua batute usor
  • 1/3 ceasca masline negre fara samburi taiate rondele

 

Mod de preparare:

Se cerne faina intr-un castron, se adauga untul si se freaca intre palme pana ce se obtine o masa sfaramicioasa. Se toarna peste ea aproape toata apa si se framanta un aluat destul de tare.

Se pune pe planşeta, se mai framanta circa un minut, se asaza intr-o forma rotunda, cu diametrul de 23 cm si apoi se lasa la rece 30 de minute.

Se-ncinge cuptorul si se coace aluatul, acoperit cu o foaie de hartie pentru copt, peste care s-au rasfirat boabe de fasole. Dupa 10 minute, se indeparteaza hartia si boabele si se mai lasa la copt alte 10 minute.

Se incinge untul (30 g) intr-o cratita, se caleste ceapa circa 45 de minute la foc slab si se lasa sa se raceasca.

Se unge aluatul copt cu un strat de mustar si se bat bine ouale cu smantana. Se intinde ceapa peste stratul de mustar, se toarna deasupra ouale cu smantana si se presara cu rondele de masline.

Placinta se coace aproximativ 35 de minute, pana ce compozitia se intareste. Inainte de-a o taia, se lasa sa se odihneasca 5 minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.