Placinta cu ceapa, ou si chimen

Printeaza

Placinta cu ceapa, ou si chimen din: drojdie, lapte călduţ, făină, sare, oua, ulei de măsline, ceapa, smantana acrisoara, oua, chimen, sare, piper.

Placinta_cu_ceapa_ou_si_chimen

Ingrediente:

  • 1 cub drojdie (42 g)
  • 250 ml lapte călduţ
  • 4 linguri făină
  • 1 vârf cuţit de sare
  • 2 ouă
  • 5 linguri ulei de măsline

Pentru umplutură:

  • 1 kg ceapă
  • 4 linguri ulei de măsline
  • 250 ml smântână acrişoară
  • 4 ouă
  • 2 linguri chimen
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Amesteci drojdia sfărâmată cu laptele, adaugi 4 linguri de făi­nă şi zahărul şi laşi aluatul astfel preparat să crească circa 30 de minute, acoperit cu un ştergar, între timp, amesteci făina (500 g) cu sarea, încorporezi ouăle, uleiul de măsline, apoi aluatul crescut şi frămânţi un aluat neted.

Intinzi o foaie subţire de aluat pe planşeta înfăinată şi o aşezi pe o tavă unsă cu unt, ridicând-o puţin pe mar­gini şi de jur-împrejur.

Inţepi din loc în loc cu o furculiţă, acoperi , cu ştergarul şi laşi să dospească aproximativ o oră. Incingi cupto­rul.

Cureţi ceapa, o tai felii subţiri şi o căleşti puţin în uleiul încins. Laşi puţin să se răcească şi în­tinzi amestecul peste aluat.

Baţi smântână cu ouăle, condimen­tezi cu sare, piper şi chimen şi torni amestecul peste stratul de ceapă.

Plăcinta cu ceapă o coci 45 de rninute în cuptorul încins, până ce se rumeneşte frumos.

Placinta cu ceapa, ou si chimen

Placinta_cu_ceapa_ou_si_chimen

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.