Placinta cu cartofi si marar

Printeaza

Placinta cu cartofi si marar din: faina, apa calduta, drojdie, sare, zahar, ou, cartofi, ulei, marar, ceapa.

Ingrediente:Placinta_cu_cartofi_si_marar

pentru aluat:

  • 500 g faina
  • 300 ml apa calduta
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 praf sare
  • 1 lingurita zahar
  • 1 ou

pentru umplutura:

  • 1 kg cartofi
  • 6 linguri ulei
  • piper
  • sare
  • 2 legaturi marar
  • 2 cepe
  • 1 ou pentru uns

 

Mod de preparare:

Faci maia din drojdie, putina apa calduta si zahar. Lasi sa creasca si framanti aluatul din toate ingredientele pana cand devine elastic. Lasi la crescut o ora. Pentru umplutura, cureti cartofii, ii tai cubulete si-i pui la fiert.

Dupa ce s-au fiert, ii zdrobesti, pana obtii un piure. Adaugi ulei si potrivesti de sare si piper. Speli mararul si il tai. Cureti si tai cepele.

Adaugi mararul si cepele taiate in piure.

Dupa ce aluatul si-a dublat volumul, il imparti in doua si intinzi foi subtiri. Ungi o tava cu ulei si presari faina. Asezi o foaie si o intepi cu o furculita.

Torni umplutura si nivelezi. Deasupra intinzi cea de-a doua foaie, o intepi cu furculita si o ungi cu ou.

Lasi la copt 20- 25 de minute.

Placinta cu cartofi si marar

Placinta_cu_cartofi_si_marar

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.