Placinta cu carne

Printeaza

Se face un aluat ca de paine, din: 1 kg faina, apa, sare, 50 g drojdie si putin ulei. Se face maiaua din drojdie, apa calduta si faina si apoi, dupa ce a crescut putin, se framanta cu faina si apa calda.

Cand aluatul a capatat consistenta dorita se framanta bine, adaugand ulei. El devine astfel mai elastic si mai pufos. Se lasa la caldura, sa creasca.

Umplutura:

Carne taiata cubulete, ceapa tocata marunt, feliute de carnati, costita, condimente. Puteti pune si ciuperci din conserva, cascaval ras, branza.

Preparare:

Carnea, carnatii, costita (sau numai unul dintre ingrediente) se calesc si se inabusa bine cu ceapa si condimentele, pana ce sunt patrunse si sunt bune de mancat. Se lasa compozitia la racit.

Cand este rece se pot adauga 1-2 oua, pentru ca tocatura de carne sa se tina legata de placinta. Aluatul se imparte in doua bucati si se intinde intr-o tava unsa bine cu ulei sau chiar untura, pentru ca untura fragezeste aluatul, se adauga compozitia de carne si se intinde cealalta foaie. Se unge cu un ou batut si se da la cuptor.

Placinta cu carne

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.