Plăcintă cu carne tocată

Printeaza

Plăcintă cu carne tocată din: carne de vita, carne de porc, aluat de foitaj, parmezan, oua, rosii, ceapa, usturoi, masline verzi, rozmarin, ulei, sare, piper, muraturi, morcovi.

Ingrediente:Placinta_cu_carne_tocata

  • 500 g carne de vita
  • 400 g carne de porc
  • doua foi de aluat de foitaj
  • 100 g parmezan
  • 4 oua
  • doua rosii
  • doua cepe
  • 5 catei de usturoi
  • 100 g masline verzi
  • o lingura cu mustar
  • o lingura cu rozmarin
  • 100 ml ulei
  • sare
  • piper
  • muraturi
  • morcovi

 

Mod de preparare:

Ceapa se curăţă, se spală şi se toacă mărunt. Măslinele se toacă şi se pun într-un bol. Se încinge uleiul într-o cratiţă, se căleşte ceapa cinci minute, apoi se adaugă cele două tipuri de came. Se presară piper după gust, se prăjesc zece minute, apoi se adaugă usturoiul feliat şi măslinele tocate.

Se adaugă roşiile tocate mărunt, se toarnă puţină apă şi se adaugă rozmarinul. Se amestecă, se ţin pe foc până scade sosul format, apoi se pun într-o strecurătoare.

Se amestecă într-un bol cu parmezanul ras, trei ouă şi muştarul. Se verifică de gust, se întinde compoziţia pe o foaie de aluat într-o tavă şi se ung marginile cu ou bătut.

Se aşază deasupra a doua foaie de aluat, se înţeapă din loc în loc cu o furculiţă, apoi se unge cu ou. Se introduce în cuptorul încins şi se coace la foc mediu până devine aurie.

Plăcintă cu carne tocată

Placinta_cu_carne_tocata

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.