Placinta cu carne si ardei gras

Printeaza

Placinta cu carne si ardei gras din: aluat congelat de foitaj, carne tocată de porc, ceapa, ardei gras roşu, gras galben, ouă, patrunjel, ulei, smantana, sare, piper.

Placinta_cu_carne_si_ardei_gras

Ingrediente:

  • 2 pachete aluat congelat de foitaj
  •  400 g carne tocată de porc
  •  2 cepe
  •  un ardei gras roşu
  •  un ardei gras galben
  •  2 ouă
  •  o legătură pătrunjel
  •  2-3 linguri ulei
  •  2 linguri smântână
  •  sare
  •  piper

Mod de preparare:

Cele două pachete de aluat se desfac si se lasă la decongelat pe masă. Intre timp, în ulei se căleşte ceapa tăiată mărunt şi, după ce aceasta s-a înmuiat, se pune carnea. Se lasă 10 minute pe foc până ce îşi schimbă culoarea în totalitate.

Carnea uşor răcită se amestecă cu ardeii tăiati cubulete, pătrunjelul fin tocat, ouăle şi smântână. Se potriveşte de sare si piper. Intr-o formă de copt se pune un pachet de aluat în asa fel încât să acopere şi late­ralele.

Se toarnă umplutura şi se acoperă cu al doilea aluat, decupat sau tăiat şuviţe, pentro a face un grilaj. Se dă totul la cup­tor pentru 45 de minute şi apoi se lasă.să se răcească în tavă.

Placinta cu carne si ardei gras

Placinta_cu_carne_si_ardei_gras

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.