Placinta cu carne de vita si verdeata

Printeaza

Placinta cu carne de vita si verdeata din: carne de vita, sare de mare, piper, faina, ulei de masline, ceapa, morcov, telina, pastarnac, verdeturi, bere, conserva de rosii, aluat de patiserie, ou.

Ingrediente:Placinta_cu_carne_de_vita_si_verdeata

  • 680 g carne de vita, cuburi
  • sare de mare si piper negru proaspat macinat
  • 2 linguri de faina
  • ulei de masline
  • 1 ceapa tocata
  • 1 morcov, tocat
  • 4 tulpini de telina, tocata
  • 2 radacini de pastarnac, tocat
  • 1 mana de verdeturi proaspete (rozmarin, cimbru si dafin)
  • 565 ml bere
  • 2 conserve de rosii a cate 400 g
  • 1 pachet cu aluat de patiserie de 500 g
  • 1 ou, batut

Mod de preparare:

Condimentati bine carnea cu sare si piper, presarati faina si intoarceti apoi bucatile de carne pana se acopera pe toate partile cu un strat de faina. Incalziti 2-3 linguri de ulei de masline intr-un vas tip caserola si prajiti carnea pana devine brun-aurie.

Adaugati ceapa si mai prajiti timp de 1 minut, apoi puneti morcovul, telina, pastarnacul si verdeturile. Mai prajiti inca 4 minute si apoi turnati berea. Adaugati rosiile din conserva si lasati sa clocoteasca.

Amestecati, apoi fierbeti la foc mic aproximativ 2 ore sau pana cand carnea a devenit foarte frageda. Sosul trebuie sa fie destul de gros, cu un gust si o aroma intense. Condimentati, dupa gust. Puteti servi preparatul ca pe o tocana, cu piure de cartofi.

Pentru a pregati placinta, incalziti cuptorul la 190°C. Puneti umplutura din carne intr-unul sau mai multe vase de copt de marime potrivita. Presarati faina pentru a intinde si subtia aluatul, pana ce ajunge la grosimea de 0,5 cm. Decupati 6 forme circulare, cu diametrul avand aproximativ 1 cm mai mult decat diametrul superior al vaselor pentru copt.

Ungeti marginea vaselor cu ou batut, apoi puneti foile circulare de aluat deasupra, introducand partea in exces intre vas si carne, astfel incat compozitia sa fie acoperita ermetic. Crestati usor aluatul in crucis si ungeti-l pe deasupra cu restul de ou batut.

La nivelul de mijloc al cuptorului preincalzit, coaceti placintele timp de 45 de minute, pana cand aluatul devine auriu si crocant.

Placinta cu carne de vita si verdeata

Placinta_cu_carne_de_vita_si_verdeata

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.