Placinta cu carne de vita si rosii uscate

Printeaza

Placinta cu carne de vita si rosii uscate din: cartofi, ulei de masline, dovlecei, ceapa, usturoi, cimbru, carne de vita, rosii uscate, sare, piper, unt, foi de placinta, iaurt si oua.

Ingrediente:Placinta_cu_carne_de_vita_si_rosii_uscate

  • 450 g cartofi
  • 4 linguri ulei de masline
  • 400 g dovlecei
  • 2 cepe
  • 1 catel de usturoi
  • 15 fire cimbru
  • 600 g carne de vita tocata
  • 50 g rosii uscate
  • sare
  • piper
  • 80 g unt
  • 250 g foi de placinta
  • 250 g iaurt grecesc
  • 4 oua

 

Mod de preparare:

Se frământă rapid un aluat din ingre­dientele pentru blat. Se înfăşoară în pere Se serveşte călduţă, cu folie şi se lasă la frigider 30 min. 2 Pen­tru umplutură, se spală perele, se decojesc şi se curăţă de cotoare. Se taie felii şi se stropesc cu suc de lămâie.

Se încinge cuptorul la 200°C. Se tapetează cu hârtie de copt o tavă (20 x 30 cm). Se crestează pe lung batonul de vanilie şi se amestecă împreună cu ouăle, găl­benuşurile, amidonul, mierea şi frişca. Se întinde o foaie de aluat şi se tape­tează forma; se ridică o margine mică. Se presară pişcoturi zdrobite şi se repartizează deasupra feliile de pere, aşezate ca ţiglele pe acoperiş.

Se toarnă deasupra glazura şi se reparti­zează egal pe toată suprafaţa, mişcând uşor tava. Se coace 40 min. 5 Se amestecă gemul cu suc de lămâie şi se unge tarta fierbinte; se lasă să se răcească.

Placinta cu carne de vita si rosii uscate

Placinta_cu_carne_de_vita_si_rosii_uscate

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Vreau si eu placinta din asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.