Placinta cu carne de porc si oregano

Printeaza

Placinta cu carne de porc si oregano din: apa, drojdie, sare, faina, carne de porc, ulei, ceapa, usturoi, oua, oregano, sare, piper.

Ingrediente:Placinta_cu_carne_de_porc_si_oregano

  • 400 ml apa
  • 20 g drojdie
  • 1 praf de sare
  • faina cat cuprinde (circa 500 g)

pentru umplutura:

  • 700 g carne de porc tocata
  • 1 lingura de ulei
  • 2 cepe
  • 1 catel de usturoi
  • 3 oua
  • 1 lingurita oregano
  • sare si piper

 

Mod de preparare:

Dizolvi drojdia in putina apa calduta, adaugi sare, faina cat cuprinde si framanti un luat consistent si elastic. Il lasi la dospit circa 45 de minute, acoperit cu un prosop, la loc ferit de curenti de aer.

Intre timp, toci ceapa si usturoiul marunt, le calesti in ulei bine incins, adaugi apoi carnea tocata, condimentezi dupa gust cu oregano uscat, sare si piper proaspat macinat si continui calirea, amestecand permanent, pana scade zeama si carnea isi schimba culoarea, dupa care dai tigaia deoparte de pe foc.

Dupa ce se mai racoreste putin, amesteci in compozitie ouale. Intinzi aluatul in 2 foi, una mare si a doua mai mcia. Asezi foaia mare într-o formă de plăcintă (rotundă sau dreptunghiulară), tapetată cu folie specială pentru copt, lăsând ca marginea foii să atârne peste marginea formei de copt.

Aşezi peste ea umplutura de carne, întinzi deasupra cea de-a doua foaie de aluat mică, apoi sigilezi plăcinta unind capetele celor două foi, cum te pricepi mai bine, de pildă ca în imagine, unde apare sub forma unui coşuleţ.

Faci câteva orificii deasupra pentru a ieşi aburii în timpul coacerii şi introduci plăcinta în cuptorul bine încins pentru circa 50 de minute. Tai plăcinta după ce se răcoreşte puţin şi o serveşti.

Placinta cu carne de porc si oregano

Placinta_cu_carne_de_porc_si_oregano

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.