Placinta cu carne de porc si mere

Printeaza

Placinta cu carne de porc si mere din: carne de porc, sunca, mere, ulei, ceapa, morcovi, ou, foi de placinta, sare, piper.
Placinta cu carne de porc si mere

Ingrediente:

  • 1 kg carne de porc
  • 3 felii şuncă afu­mată
  • 2 mere
  • 5 linguri ulei
  • 1 ceapă
  • 2 morcovi
  • 1 ou
  • 1 pachet foi de plăcintă
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Speli carnea, o fierbi in apa cu sare timp de 10-15 minute, după care o scurgi şi o treci de două ori prin maşina de tocat. Cureţi mor­covii şi merele, le dai pe râzătoare, tai ceapa mărunt şi le căleşti pe toate în ulei încins.

Adaugi şunca tă­iată bucăţele şi carnea tocată şi le căleşti împreună 10-15 minute. Laşi compoziţia să se răcească, apoi o amesteci cu oul, sare şi piper după gust.

Ungi o tavă mare cu ulei, aşezi 3 foi de plăcintă, stropeşti cu ulei una peste alta, întinzi compoziţia de carne şi acoperi cu alte 3 foi stropite cu ulei.

Dai plăcinta la cuptor pentru 25-30 de minute, la foc potrivit.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.